Wie wij zijn

Wie wij zijn

BeemsterBeleving is het familiebedrijf van Jan, Hetty, Jan jr. en Rona Uitentuis. In de toekomst zullen Jan jr. en Rona samen het bedrijf voortzetten.

BeemsterBeleving werd aanvankelijk als eenmanszaak opgericht door Rona om haar studie politicologie te bekostigen. Eerst kinderfeestjes met workshops kaasmaken, later meer focus op volwassenen en internationale bezoekers. Vervolgens begonnen we met laser kleiduiven schieten.

Sinds 2014 hebben we een prachtige ontvangstmogelijkheid op de kaasboerderij en in 2017 hebben we een riante groepsaccommodatie met vergadermogelijkheden geopend.

RONA UITENTUIS

Boerendochter en tevens zakelijke en maatschappelijke ambities?! In de Beemster en in mijn familie geen vreemde combinatie. Opgegroeid in de Beemsterklei, besloot ik politicologie te gaan studeren in Amsterdam. Van 2010 tot 2014 was ik raadslid in de gemeente Beemster en inmiddels zit in ik de RvC van AB Vakwerk en in de ledenraad van Friesland Campina.

Ik richt me vooral op rondleidingen over het bedrijf, de groepsaccommodatie, het kleiduiven schieten en het maken van onze bijzondere kaas, de Messeklever.
Zoveel mogelijk mensen meenemen naar deze unieke plek, dat is wat ik wil. Laten zien hoe afwisselend en mooi dit leven is, en hoe je als ondernemer, dierenliefhebber en politica je weg kan vinden in deze prachtige Beemster. Welke keuzes maak je, en waarom? Daar wil ik een antwoord op hebben en ik ben zeker niet bang voor ‘lastige’ vragen.

BeemsterBaas Rona_website