Wat wij doen

Wat wij doen

Ons bedrijf is gebaseerd op vier pijlers:

  • arrangementen, activiteiten en verblijfsrecreatie: zoals kaasmaken, kleiduiven schieten, vergaderen en het vakantiehuis
  • kaasproductie: de bijzondere Messeklever die wij op kleine schaal produceren en vermarkten
  • melkproductie: van onze 50 melkkoeien, de melk leveren we aan Friesland Campina
  • zorgboerderij: vier dagen per week bieden wij dagbesteding aan 12-14 cliënten; zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt maar kunnen ons heel goed helpen op het bedrijf

SFEERPROEVERS

In een korte tijd toch iets leuks en bijzonders doen. De sfeerproevers zijn uitermate geschikt als afsluiting na een dag werken, een vrienden- of familieactiviteit of als onderbreking van lange vergaderdagen.


KAAS MAKEN

In de Beemster wordt de lekkerste kaas van Nederland gemaakt. Deze rijkdom willen we graag met u delen. De kaasworkshops zijn een mooie manier om in 1,5 uur kennis te maken met de beginselen van het kaasmaken. Want écht leren kaasmaken; dat duurt immers een leven lang.

Jan Uitentuis, vader van Rona, wilde eigenlijk helemaal geen boer worden. Hij was namelijk zuivelonderzoeker aan de universiteit van Wageningen. 30 jaar geleden is hij toch boer geworden, de liefde gaat voor alles, maar nog steeds ‘begeisterd’ kaasmaker. De Noordhollandse Messeklever heeft hij nieuw leven ingeblazen, en heeft hiermee veel succes. Het meenemen van bezoekers in de aspecten die allemaal komen kijken bij een heerlijke kaas, van weersomstandigheden tot bedrijfsinvesteringen, is aan Jan wel toevertrouwd.
kaasmaken


BOERENGOLF

Golfen in kaplaarzen, waarom niet?! Niet in de Beemsterklei, maar op het nabijgelegen veen van Zeevang. Want boerengolf is zoveel lol trappen, dat we hier best even de Beemster voor uit willen!

Bij Els en Frank Wennekers wordt u ontvangen op hun boerderij in Hobrede. Zij leggen uit waar het op neer komt: de bal moet met behulp van de klomp op de stok in de hole, in dit geval een ingegraven emmer, belanden. In groepjes van 3 tot 6 personen sla je de bal van hole naar hole, soms met hindernissen.

Leuk om te doen voor een breed publiek en u heeft geen GVB nodig!

Oh ja, de vleeskoeien en schapen laten u meestal met rust..
boerengolfKLEIDUIVEN SCHIETEN

Kleiduiven schieten met behulp van laser technologie is een unieke mogelijkheid om overal op een vriendelijke manier landelijk te ontspannen. Met professionele (omgebouwde) jachtgeweren schiet u op kunstof schijven. Door de reflectie van de laserstraal op de schijven scoor je punten. Het scorebord houdt bij wie de beste schutter is.

Kleiduiven schieten ‘nieuwe stijl’ onderscheidt zich op een aantal punten van het tradionele kleiduiven schieten. Zo zijn er meer spelmogelijkheden, schieten er vijf deelnemers tegelijkertijd, en is er geen terugslag van het geweer.

Het laser kleiduiven schieten is geschikt vanaf een leeftijd van ongeveer 12 jaar, is 100% veilig en ook nog eens onschadelijk voor het milieu. Het geluid van het schieten kan worden aangepast naar wens, en door de kunstof schijven is er geen afval.
kleiduivenindetuin