In de Beemster wordt de lekkerste kaas van Nederland gemaakt. Deze rijkdom willen we graag met u delen. De kaasworkshops zijn een mooie manier om in 1,5 uur kennis te maken met de beginselen van het kaasmaken. Want écht leren kaasmaken; dat duurt immers een leven lang.
Jan Uitentuis, vader van Rona, wilde eigenlijk helemaal geen boer worden. Hij was namelijk zuivelonderzoeker aan de universiteit van Wageningen. 30 jaar geleden is hij toch boer geworden, de liefde gaat voor alles, maar nog steeds ‘begeisterd’ kaasmaker. De Noordhollandse Messeklever heeft hij nieuw leven ingeblazen, en heeft hiermee veel succes. Het meenemen van bezoekers in de aspecten die allemaal komen kijken bij een heerlijke kaas, van weersomstandigheden tot bedrijfsinvesteringen, is aan Jan wel toevertrouwd.
Kosten E 22,50 pp ex BTW, minimale groepsgrootte 10 personen. Bij minder dan 10 personen betaalt u het startbedrag van E 225,- ex BTW.