Sfeerproevers

SFEERPROEVERS

In een korte tijd toch iets leuks en bijzonders doen. De sfeerproevers zijn uitermate geschikt als afsluiting na een dag werken, een vrienden- of familieactiviteit of als onderbreking van lange vergaderdagen.


KAAS MAKEN

In de Beemster wordt de lekkerste kaas van Nederland gemaakt. Deze rijkdom willen we graag met u delen. De kaasworkshops zijn een mooie manier om in 1,5 uur kennis te maken met de beginselen van het kaasmaken. Want ├ęcht leren kaasmaken; dat duurt immers een leven lang.

Jan Uitentuis, vader van Rona, wilde eigenlijk helemaal geen boer worden. Hij was namelijk zuivelonderzoeker aan de universiteit van Wageningen. 30 jaar geleden is hij toch boer geworden, de liefde gaat voor alles, maar nog steeds ‘begeisterd’ kaasmaker. De Noordhollandse Messeklever heeft hij nieuw leven ingeblazen, en heeft hiermee veel succes. Het meenemen van bezoekers in de aspecten die allemaal komen kijken bij een heerlijke kaas, van weersomstandigheden tot bedrijfsinvesteringen, is aan Jan wel toevertrouwd.

Kosten E 22,50 pp ex BTW, minimale groepsgrootte 10 personen. Bij minder dan 10 personen betaalt u het startbedrag van E 225,- ex BTW.
kaasmaken


KLEIDUIVEN SCHIETEN

Kleiduiven schieten zonder gevaar, met uniek competitie element! Met de omgebouwde jachtgeweren kunt u met vijf personen tegelijk op dezelfde kleiduiven schieten. Het scorebord laat zien wie hier in slaagt en wie niet.
De kleiduiven worden steeds opnieuw gebruikt, en doordat er met laser geschoten wordt is er dus geen gevaar of afval. Dit spel doen we dus ook weleens tussen de koeien in het weiland of op een sportveld of in een park.

Meestal zijn de groepen tussen de 10 en 40 personen, maar meer kan ook. Kosten vanaf E 345,- ex BTW afhankelijk van tijdsduur en locatie.BOERENGOLF

Golfen in kaplaarzen, waarom niet?! Niet in de Beemsterklei, maar op het nabijgelegen veen van Zeevang. Want boerengolf is zoveel lol trappen, dat we hier best even de Beemster voor uit willen!

Bij Els en Frank Wennekers wordt u ontvangen op hun boerderij in Hobrede. Zij leggen uit waar het op neer komt: de bal moet met behulp van de klomp op de stok in de hole, in dit geval een ingegraven emmer, belanden. In groepjes van 3 tot 6 personen sla je de bal van hole naar hole, soms met hindernissen.

Leuk om te doen voor een breed publiek en u heeft geen GVB nodig!

Oh ja, de vleeskoeien en schapen laten u meestal met rust..
boerengolf